Connect with us

Antrenman

Ani Kilo Alımı Nasıl Engellenir? – Fazla Kilolarla Mücadele

ani-kilo-alımı

Ani kilo alımı, beklenmedik veya istenmedik olduğu zaman can sıkıcı olabilir ve bu da yaşam kalitenizi doğrudan olumsuz bir şekilde etkiler. Tartıda çıkan fazla kiloların sizi sağlık ve zindelik açısından etkilemesine izin vermeyin. İşte size fazla kilolarla mücadele ve ani kilo alımını engellemek için bazı önemli ipuçları.

İdeal kilo hesaplama aracı için tıklayın.

Aniden Kilo Alanlara Tavsiyeler

Aniden kilo alan çoğu insan, gün içerisinde moral ve motivasyon olarak daha düşük kalıyorlar. Tartı, çoğu zaman yanıltıcıdır ve burada sizi etkilememesini sağlamak için bazı önerilerde bulunacağız.

Beklenmedik kilo alımı, genellikle endişe verici değildir. Yine de, bizim söyleyeceğimiz önerileri uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Kendinizi Hırpalamayın

Tartıda yeni kilonuzu gördüğünüz zaman endişe duyuyor ve kendinize kızıyorsunuz, biliyoruz. Bu içgüdüyle savaşmayı öğrenmek çok önemlidir. Kendinizi utandırmak ve söylenmek motive edici değildir ve sizin kendinizi daha kötü hissetmenizi sağlar.

Ani kilo alımları, yaşam kalitenizi düşürmesin. Tartıda beklenmedik bir fazla sayıyla karşılaştığınız anda, kendinize şefkat göstermeyi deneyin. Kendinize kilonun sürekli bir değişim hâlinde olduğunu ve olmak istediğiniz yerde olmasanız bile, vücudunuzun tam olarak olması gerektiği gibi mükemmel olduğunu hatırlatın. Kendinizi ve vücudunuzu tam olarak bulunduğunuz yerde kabul ettiğinizde, sağlığınız ve zindeliğiniz için olumlu seçimler yapma motivasyonunu bulmak daha kolay olacaktır.

Sizi sürekli eleştiren ve aşağılayan iç sesiniz aksini söylese bile onu eğitmeyi öğrenin.

Antrenman Programını Değiştirin

Fitness gibi bir ağırlık sporu yapıyorsanız veya herhangi bir egzersiz yapıyorsanız, programınızı değiştirerek her şeyi “sıfırlayabilirsiniz.” Vücudunuz zamanla egzersize uyum sağlar ve bu da onu daha az etkili hale getirebilir. Antrenman programını değiştirmek sadece vücudunuzun daha çok çalışmasını sağlamakla kalmaz (bu kilo vermeyi desteklemeye yardımcı olabilir), aynı zamanda spor salonuna gitmek için motivasyon bulmayı da kolaylaştırabilir.

Yeni antrenman programınıza alışırken kendinize karşı sabırlı olmayı unutmayın. Spor salonu dışında önemli miktarda kilo aldıysanız, vücudunuz öncekinden biraz farklı tepkiler verebilir. Bunda bir sorun yok ve sadece alışmaya bakın.

Antrenman programınızı iyileştirmek ve yeni şeyler öğrenmek istiyorsanız sizi Fitness Türkiye Antrenman kategorisine alalım.

Yeterli kalori aldığınızdan emin olun

Kalori alımını düşürmek, beklenmedik veya istenmeyen kilo alımından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ancak kalorilerinizi çok fazla kesmek, aslında tam tersi bir etkiye sahiptir.

Fitness antrenmanınızın yoğunluğunu ve sıklığını artırdıkça, vücudunuzun daha önce tükettiğinizden daha fazla kaloriye ihtiyacı olacaktır. Çok düşük kalori alımı, vücudunuzun metabolizmasının yavaşlamasına ve kilo hedeflerinizi ters yönde etkilemesine neden olabilir.

Yüksek ve kaliteli proteinler ile beslenin ve yeterli kalori alımı (karbonhidrat, protein, yağ) yaptığınıza emin olun. Genellikle kilo vermenin durması hatta kilo alınmasının en büyük sebebi yeterli kaloriyle beslenmemekten geçiyor.

Tartıdaki sayıyı bırakın ve nasıl hissettiğinize odaklanın

Sürekli tartıya çıkıp durum yoklaması yapmanıza gerek yok. Günde 10 kere tartıya çıkıp tartılan insanlar tanıyorum ve çoğu bu işin sonunda mutlu olmuyor. Tartıyı bir kenara bırakın ve iyi beslenmenin, iyi bir antrenman programının sizi nasıl hissettirdiğine odaklanın.

Nasıl görünmek istediğiniz hakkında daha az düşünün ve bunun yerine nasıl hissetmek istediğinize odaklanın. Ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi?

Ani kilo alımı sebepleri genellikle basittir ve sebebi basit olduğu kadar çözümü de oldukça basittir. Siz fark etmeden hızlı bir şekilde kilo aldıysanız buradaki tavsiyelere uyarak ani kilo alımını engelleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz her şeyi hemen aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz. Fitness Türkiye moderatörleri tarafından sorunuz en kısa sürede cevaplanacaktır. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Fitness Türkiye, Türk sporcuların Fitness ve Vücut Geliştirme sporunda bilinçlenmesi ve gelişmesi için kurulmuş gönüllü bir topluluktur. En iyi Türkçe Fitness Rehberi olmayı hedefleyen kuruluşumuz; Antrenman, Yağ Yakımı, Beslenme, Supplementler ve aklınıza gelebilecek her türlü konu için makaleler sunmaktadır.

Continue Reading
1 Yorum

1 Yorum

  1. sedat

    3 Ağustos 2021 at 01:44

    Artik son

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Alanı

Fitness

Fitness Türkiye

Fitness Türkiye Hakkında

Fitness Türkiye, antrenmanlarınızın daha verimli geçmesi ve iyi bir Fitness beslenme programına sahip olabilmeniz için bilimsel araştırmaları kanıt sunarak Türkçe Fitness makaleleri üretmektedir.

Burada vermiş olduğumuz tavsiyeler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve hiçbiri hastalık tedavisi ya da hastalık teşhisi için kullanılmamalıdır.

Türkçe Fitness makaleleri sunan fitnessturkiye.net, Türkiye’de Fitness ve Vücut Geliştirme sporunun gelişmesi için her türlü görüş ve işbirliğine açıktır. 

Exit mobile version