Connect with us

Yağ Yakımı

Hangi Kardiyo Daha Çok Yağ Yakar?

hangi-kardiyo-daha-cok-yag-yakar

Kardiyo, amacınız ne olursa olsun fayda sağlayacak olan bir çalışmadır. İster yağ oranı düşürme ile ilgilenin, ister kilo almakla ilgilenin. Her iki zamanda da, kardiyo yapmanızı mutlaka öneririz. Peki hangi kardiyo daha çok yağ yakar? Zamandan tasarruf sağlayabilmek için yürüyüş mü yapmalıyız, koşmalı mıyız, yüzmeli miyiz? Burada kardiyo çeşitlerinin ne kadar kalori yaktığından bahsedeceğiz.

Yaktığınız kalori miktarı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır:

  • Antrenman süresi
  • Ritim
  • Antrenman yoğunluğu
  • Kilo ve boy
  • Diğer etkenler

Genel olarak, ne kadar ağırsanız o kadar fazla kalori yakarsınız. Kesin sayıyı bilmek istiyorsanız, profesyonel bir Personal Trainer ile çalışabilirsiniz. Sizin için, en etkili olan kardiyo çeşidini belirleyecektir.

Ancak, hangi kardiyo daha çok yağ yakar konusunda yakın bir tahmin duymak istiyorsanız bu yazıyı okumaya devam edin.

Hangi Kardiyo Daha Çok Yağ Yakar?

Göbek eritmek için ya da yağ oranını düşürmek için yapabileceğiniz birçok kardiyo çeşidi bulunmaktadır. Aşağıda bazılarını bulabilirsiniz.

Unutmayın, yakacağınız kalori miktarı tahminidir ve bu miktar, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

HIIT Kardiyo Türleri

HIIT Kardiyo hakkında daha önce çok fazla şey anlattık. Bilimsel olarak HIIT kardiyo faydaları ve zararlarını anlattığımız yazıyı mutlaka okuyun.

Basitçe, 30 saniye yüksek tempolu bir hareket ve 1 dakika dinlenmeyi içerir. Kilo vermek için hangi kardiyo sorusunu soran biri, ilk olarak bunu yapmayı deneyebilir. Peki hangi egzersizleri yapmak gerekiyor? HIIT kardiyo ne kadar kalori yakar?

High Knee Running

En çok tercih edilen HIIT kardiyo çeşitlerinden biri olan High Knee Running nasıl yapılır ve High Knee Running kaç kalori yakar?

High Knee Running hareketi 30 dakikada 240 ila 355 kalori yakar.

Bu hareketi yapmak için, dizlerinizi mümkün olduğunca yukarı kaldırarak olduğunuz yerde koşun. Kollarınızı bacaklarınızla aynı tempoda olacak şekilde yukarı ve aşağı sallayın.

Butt Kicks

Butt Kicks, tıpkı High Knee Running gibi bir HIIT kardiyo egzersizidir. Yüksek yoğunlukta yaparak 30 dakika içinde hızlı bir şekilde kalori yakabilirsiniz.

Butt Kicks hareketi 30 dakikada 240 ila 355 kalori yakar.

Bu hareketi yapmak için, bir topuğunuzu poponuza doğru kaldırın ve diğer topuğunuzla aynı şeyi tekrarlayın. Kollarınızı yukarı ve aşağı sallarken topuklarınızı değiştirin.

Mountain Climbers

Mountain Climbers, Full Body antrenmanları yapan insanların en çok tercih ettiği kardiyo çeşitlerinden biridir. Tüm vücudunuzu, hızla kullanmanız gerektiğinden yüksek kalori yakarsınız.

Mountain Climbers hareketi 30 dakikada 240 ila 355 kalori yakar.

Bu hareketi yapmak için, Plank pozisyonuna gelin ve sağ dizinizi sağ göğsünüze kadar kaldırın, başlangıç pozisyonunuza dönün ve sol dizinizi sol göğsünüze kadar kaldırarak bunu tekrarlayın.

Yüzme

Yüzme kas oranını, kan akışını, akciğer ve kalp kapasitesini geliştirirken kalori yakan düşük etkili bir egzersizdir . Otuz dakikalık yüzme, 30 dakikalık koşu ile yaklaşık aynı sayıda kalori yakar.

Yüzmek, vücut üzerinde daha az stres yaratır. Eklem sorunlarınız veya sınırlı hareket kabiliyetiniz varsa uygun bir egzersiz olabilir.

Yüzme 30 dakikada 198 ila 294 kalori yakar.

Daha Çok Kalori Yakmanın Yolları

Hangi kardiyo daha çok yağ yakar konusu için, HIIT kardiyo türlerinden ve yarım saatte yaklaşık olarak yaktığı kaloriden bahsettik. Peki yukarıda yazan miktarlardan daha fazla yağ yakmak mümkün mü? Daha çok kalori yakmanın yolları nelerdir?

Kardiyo yapmak, kalorileri etkili bir şekilde yakmanın sadece bir yoludur. Fitness/Vücut Geliştirme de yaparak daha fazla kalori yakabilirsiniz. Daha da önemlisi, estetik bir fiziğe de kavuşabilirsiniz.

Kardiyo mu ağırlık antrenmanı mı daha çok kalori yakar? İkisi karşılaştırıldığında, kardiyo genellikle daha fazla kalori yakar. Bunun dışında, ağırlık çalışmak yağdan daha fazla kalori yakar ve kas kütlesini arttırır. Tek başına kardiyo yapmak, kas kütlesi koymak için yeterli olmayacaktır.

Daha fazla kas kütlesi, daha fazla kalori yakmak anlamına gelir. En basit sebebi, kasların enerjiye ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır.

En etkili yağ yakımı için, ağırlık antrenmanı ve kardiyo birlikte yürütülmelidir.

Bu yazıda, hangi kardiyo daha çok yağ yakar sorusuna cevap vermeye çalıştık. Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Koşmak, saatte yakılan kalorilerin çoğundan daha fazla kalori yakar. Bisiklet ve yüzme de mükemmel seçeneklerdir.

HIIT egzersizleri yağ yakmak için de harikadır. Bir HIIT antrenmanından sonra vücudunuz 24 saate kadar kalori yakmaya devam edecektir.

Hangi kardiyo çeşidini yapmanız gerektiği konusunda sorun yaşıyorsanız, hemen aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

Fitness Türkiye, Türk sporcuların Fitness ve Vücut Geliştirme sporunda bilinçlenmesi ve gelişmesi için kurulmuş gönüllü bir topluluktur. En iyi Türkçe Fitness Rehberi olmayı hedefleyen kuruluşumuz; Antrenman, Yağ Yakımı, Beslenme, Supplementler ve aklınıza gelebilecek her türlü konu için makaleler sunmaktadır.

Continue Reading
Yorum Yapmak İçin Tıkla

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Alanı

Fitness

Fitness Türkiye

Fitness Türkiye Hakkında

Fitness Türkiye, antrenmanlarınızın daha verimli geçmesi ve iyi bir Fitness beslenme programına sahip olabilmeniz için bilimsel araştırmaları kanıt sunarak Türkçe Fitness makaleleri üretmektedir.

Burada vermiş olduğumuz tavsiyeler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve hiçbiri hastalık tedavisi ya da hastalık teşhisi için kullanılmamalıdır.

Türkçe Fitness makaleleri sunan fitnessturkiye.net, Türkiye’de Fitness ve Vücut Geliştirme sporunun gelişmesi için her türlü görüş ve işbirliğine açıktır. 

Exit mobile version