Connect with us

Antrenman

Ne Kadar Kardiyo Yapılmalı?

ne-kadar-kardiyo-yapılmalı

Kardiyo egzersizi yapmadan da yağ yakımı olacağı bilimsel bir gerçek. Enerji dengesi denkleminin kurallarına bakacak olursak, kardiyo yapsanız da yapmasanız da kalori açığı bırakarak da kilo vermeniz mümkün. Peki ne kadar kardiyo yapılmalı? Her gün kardiyo yapmalı mıyız? Kardiyo yapmanın faydaları veya zararları neler? İşte hepsinin cevabı burada!

Kardiyo yapmak 2 temel şeyle yararlı olabilir.

  • Kalori açığında daha fazla yemek yemenize izin vermek.
  • Vücut yağ yakımına yardımcı olmak.

Bu faydaları elde etmek için ne kadar kardiyo yapılmalı, buna cevap arıyoruz. İki seçeneğimiz var. LISS kardiyo yapmak ve HIIT kardiyo yapmak. Bu iki seçenek arasından bir sonuca vardığımızda her gün veya haftada bir kez kardiyo yapmak konusunda bir sonuca varacağız.

LISS Kardiyo Nedir?

Liss kardiyo; vücudu çok fazla yormadan kalori yakmak için, genellikle yaklaşık bir saat uzunluğunda aktivite yapmaktır. Yürüyüş, koşu veya bisiklete binme Liss kardiyo yapmak olarak sayılabilir. Genellikle düşük tempolu bir şekilde yapılan kardiyolara verilen addır.

HIIT Kardiyo Nedir?

Hiit kardiyo (Veya direkt Hit kardiyo), kısa süreli Sprint veya diğer anaerobik aktiviteleri patlayıcı kuvvet ile yapmaktır. Genellikle 10 ve 30 dakika arasında değişir Hiit kardiyo.

Liss kardiyo ve Hiit kardiyo arasındaki farklar hakkında yapılan bir araştırma; Hiit kardiyo yapmanın, toplam vücut yağı, deri altı, bacak ve gövde yağında önemli azalmalar sağladığını buldu. Bu araştırmaya da yazının sonundan ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda düzenli Hiit kardiyo yapmak, insülin direncini önemli ölçüde düşürür. İskelet kası yağ oksidasyonunun artmasına ve glikoz toleransının artmasına neden olan bir adaptasyon ile sonuçlanır.

Sonuç olarak, hiit kardiyo yapmak, liss kardiyo yapmaktan hem daha kısa sürüyor, hem daha çok kalori yaktırıyor, hem de vücudumuz daha dirençli hâle geliyor.

İlginizi Çekebilir:   Intermittent Fasting Nedir? Intermittent Fasting Faydaları

Hızlı bir şekilde yağ yakmak isteyenlere kesinlikle HIIT kardiyo yapmalarını tavsiye ediyoruz. Kardiyo hakkında daha fazla araştırma çok yakında Fitness Türkiye sayfasında olacak. Bizi takip etmeye devam edin.

Hiit kardiyo, Liss kardiyo veya herhangi bir şey hakkında sorunuz varsa hemen aşağıdan yorum olarak sorabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz Hiit kardiyo hakkında araştırmaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yakında kardiyo çeşitleri ile ilgili bilgiler içeren makaleler gelecek.

Fitness Türkiye, Türk sporcuların Fitness ve Vücut Geliştirme sporunda bilinçlenmesi ve gelişmesi için kurulmuş gönüllü bir topluluktur. En iyi Türkçe Fitness Rehberi olmayı hedefleyen kuruluşumuz; Antrenman, Yağ Yakımı, Beslenme, Supplementler ve aklınıza gelebilecek her türlü konu için makaleler sunmaktadır.

Continue Reading
9 Yorum

9 Yorum

  1. Pingback: HIIT Kardiyo Nedir? Faydaları ve Zararları - Fitness Türkiye

  2. Faruk

    21 Mart 2020 at 12:02

    Kardiyo konusunda bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Sizi iyi ki keşfettik

    • Fitness Türkiye

      21 Mart 2020 at 20:21

      Rica ederiz. Kardiyo hakkında daha fazla makaleyle karşınızda olacağız.

  3. Pingback: Hızlı Kilo Vermek İçin İpuçları - Fitness Türkiye - Türkçe Fitness Rehberi

  4. Pingback: Kadınlar Ağırlık Çalışmalı Mı? - Fitness Türkiye - Türkçe Fitness Rehberi

  5. Pingback: Karın Kası Nasıl Yapılır? (En Hızlı Yolu) - Fitness Türkiye

  6. Pingback: Metabolizmayı Hızlandıracak HIIT Kardiyo Hareketleri - Fitness Türkiye

  7. Pingback: Yağ Oranı Düşürme Rehberi (Bilimsel) - Türkçe Fitness Rehberi

  8. Pingback: Kardiyo Antrenmandan Önce Mi Sonra Mı Yapılır? - Türkçe Fitness Rehberi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Reklam Alanı

Fitness

Fitness Türkiye

Fitness Türkiye Hakkında

Fitness Türkiye, antrenmanlarınızın daha verimli geçmesi ve iyi bir Fitness beslenme programına sahip olabilmeniz için bilimsel araştırmaları kanıt sunarak Türkçe Fitness makaleleri üretmektedir.

Burada vermiş olduğumuz tavsiyeler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ve hiçbiri hastalık tedavisi ya da hastalık teşhisi için kullanılmamalıdır.

Türkçe Fitness makaleleri sunan fitnessturkiye.net, Türkiye’de Fitness ve Vücut Geliştirme sporunun gelişmesi için her türlü görüş ve işbirliğine açıktır.